Rijbewijs halen #2 (Tussentijdse toets)

Afgelopen maandag ochtend om 07:30 werd ik opgehaald door mijn rij instructrice voor mijn tussentijdse toets. Wat een tussentijdse toets is en hoe het allemaal ging lees je in deze blogpost.

Wat is een tussentijdse toets?

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen.

Ik werd afgelopen maandag dus om 07:30 opgehaald door mijn rijschool. Daarna moest ik eerst even naar het CBR rijden om er even in te komen. Tegenover het CBR heb ik nog even achteruit ingeparkeerd en daarna hebben we bij het CBR geparkeerd. We waren wel iets te vroeg dus moesten we nog even in een ander kamertje wachten met nog iemand. Daarna werden we om 8:00 geroepen en moest  ik mijn ID kaart even laten zien en het bewijs van dat je je theorie hebt gehaald.

Toen liepen we naar buiten en gingen we in de auto zitten. Van te voren had ik mijn spiegels, stoel en stuur al goed gezet dus we konden direct gaan. De examinator zat naast mij en mijn rij instructrice achter mij.

Het rijden duurde niet zo heel lang ongeveer 30/35 minuutjes. Ik heb een stukje door het centrum gereden, over de auto weg, door een woonwijk en ik moest nog een hele tijd wachten voor het spoor, omdat er een trein aan kwam. De eerste bijzondere verrichting die ik moest doen was achteruit inparkeren en de tweede was de stopopdracht.

Toen we weer terug bij het CBR waren hadden we nog even een gesprekje over wat er goed en slecht ging. vooral wat er slecht ging… En toen dacht ik op een gegeven moment echt van nou heb ik ook nog wat goed gedaan of niet!? Ik had namelijk niet het idee dat het zo heel slecht ging. Maar op het allerlaatst zei de examinator toch nog: “Je hebt je vrijstelling gehaald” en dat had ik niet verwacht na alles wat hij zei.

De volgende post ”Rijbewijs halen #3” zal gaan over mijn Rij examen die ik heb op 18 juli 🙂

X Annegreet

Advertisements