5x films die je gezien moet hebben!

Ik kijk niet super vaak naar films, maar er zijn een aantal films die ik echt geweldig vindt. En dat wil ik even met jullie delen. 

  • Ten eerste, natuurlijk heel cliché… The hungergames. I know het is heel populair en iedereen heeft alle 4 de films waarschijnlijk wel gezien. Het verhaal van de Hungergames vind ik gewoon echt geweldig. De films zijn ook echt super mooi gemaakt.

Het verhaal speelt zich af in de toekomst in Noord-Amerika, waar zich een nieuw land heeft gevormd, namelijk Panem, dat 12 districten telt en een hoofdstad, het Capitool. De leider van Panem is de koelbloedige President Snow. Oorspronkelijk waren dat 13 districten, maar in een opstand van 74 jaar geleden heeft het Capitool het 13e district zonder genade afgebrand. Als een herinnering voor de rebellen aan die opstand, werden de Hongerspelen in het leven geroepen als een soort straf. Dit houdt in dat elk jaar van elk district twee kinderen (een jongen en een meisje) tussen de 12 en 18 jaar moeten deelnemen aan de Hongerspelen, een gevecht tot de dood waar het hele land verplicht naar moet kijken. Er is een hele show voorzien rond de Hongerspelen. District 1, 2 en 4 zijn het sterkst, hebben het meeste geld en winnen bijna elk jaar. Ze worden beroeps genoemd en trainen van jongs af aan om te winnen.

Afbeeldingsresultaat voor the hunger games

  • After the dark Echt mijn favoriete film, het is een soort psychologische film waar de leerlingen van een klas voor verschillende keuzes komen te staan om een nucleaire aanval te overleven. Het probleem is echter dat er maar 10 mensen een jaar in de bunker kunnen…. Het is echt zo’n leuke film, maar echt moeilijk uit te leggen waar het precies over gaat zonder te spoilen. je moet het gewoon kijken!

When the last day of school comes for a group of students in a philosophy class, their instructor, Mr. Zimit, challenges them to different sorts of exercises that take place in a post-nuclear apocalyptic world. While there, they each get chosen professions and have to decide whether who is valuable or not because the bunker they will be staying in for a year has only enough oxygen for 10 people. Mr. Zimit challenges them in different rounds to see how they could survive. Issues arise when they notice Mr. Zimit is disruptive to the game.

  • WILD

In 1994 beslist Cheryl Strayed een voettocht te ondernemen over de Pacific Crest Trail, een langeafstandspad dat over een afstand van 4286 kilometer in de bergachtige gebieden langs de Amerikaanse westkust loopt, vanaf de grens met Mexico in het zuiden naar de grens met Canada in het noorden. Ze ondernam deze wandeling als therapie na haar scheiding, het overlijden van haar moeder en jaren van roekeloos destructief gedrag.

Afbeeldingsresultaat voor wild movie

  • Beautiful Creatures

When newcomer Lena Duchannes arrives in the small town of Gatlin she quickly captures the attention of Ethan Wate, who only wants to escape what he views as a boring and dead end town. He quickly gets more than he bargained for, as Lena possesses strange powers that have long kept her at a distance from others in her life.

Lena and Ethan are drawn together, but their budding romance is threatened by the dangers posed by Lena’s being a Caster and her family’s Dark powers, for upon her sixteenth birthday Lena must undergo the Claiming, a process that will decide her fate forever: Light or Dark.

Beautiful Creatures keyart

  • The right kind of wrong

Romantische komedie met Ryan Kwanten als een mislukte schrijver die als een blok valt voor een mooie dame, op de dag van haar bruiloft

Leo is een mislukt schrijver wiens ex-vrouw een zeer succesvol blog heeft over hoe waardeloos hij is als partner. De berichten verspreiden zich razendsnel en plots staat hij overal bekend als een sukkel. Maar Leo geeft de moed niet op en valt als een blok voor de mooie Colette. Het is alleen jammer dat gebeurt op haar huwelijksdag. Leo is er echter van overtuigd dat Colette bij hem hoort en ondanks dat ze met de schijnbaar perfecte partner is getrouwd, zet hij alles op alles om haar te krijgen.

The Right Kind of Wrong

Hebben jullie nog films die je gezien moet hebben?

X Annegreet

Advertisements